Uncategorized

Hoe kies je de beste Isofix?

Op TikTok deelde ik de – inmiddels Viral- kinderwagen en ik kreeg gelijk de vraag; welke isofix heb jij en welke raad jij aan?

Een isofix kiezen kan nog best lastig zijn want welke past nou het beste bij jouw kinderwagen? En waar moet je echt op letten?

Als eerste: wat is een isofix?

Een isofix is een systeem waarmee je de autostoel van je kindje, oftewel zijn of haar maxi Cosi, vastklikt.

Het grote voordeel van een isofix is dat je deze eenmalig installeert en vervolgens met 1 simpele klik de maxi Cosi uit de auto tilt. Geen geworstel dus meer met gordels!

Daarnaast is het super veilig omdat het vast zit aan het chassis van je auto. Bij een eventuele aanrijding zit je kindje dus stevig vast. Via deze link zie je een voorbeeld.

Zo vind je de beste isofix voor jouw maxicosi:

Als eerste is het belangrijk dat NIET elke isofix bij elke kinderwagen kan. Sterker nog: vele merken hebben hebben de maxi Cosi’s zo gemaakt dat ze alleen op 1 bepaalde isofix passen. Enorm onhandig.

Waar je op wilt letten bij het kopen van een isofix is het volgende:

  1. 1. Zorg ervoor dat je een NIEUWE koopt.
  2. Je weet namelijk nooit of een autostoeltje en daarbij ook isofix, beschadigd is doordat het bijv. in een auto ingebouwd zat dat een auto ongeluk heeft gehad. Bij beschadiging kan deze minder veilig zijn.

Als je een tweedehands koopt, koop het dan van iemand die je kent en vertrouwt.

2. Kijk onder de maxi Cosi voor het juiste model.

Elke maxi Cosi heeft aan de onderkant een paar stickers. Op die stickers staat letterlijk welke isofix wel en niet compatible is met jouw model.

Als je de viral kinderwagen hebt (je vindt hem in deze blog) dan wil je deze isofix kopen.

3. Kies je voor een draaibare schijf of een standaard, stevig model?

Het mooiste aan isofix is dat ze steeds functioneler worden en je het zo duur kunt maken als jij wilt.

De standaard isofix voor de viral kinderwagen is de handige, klassieke klik systeem. Je installeert deze eenmalig en klikt de maxi Cosi er voortaan elke keer op dezelfde manier in.

Mocht je iets meer budget hebben dan kun je ook voor de luxere versie gaan. Deze heeft een draaischijf en draait mee. Hierdoor kun je je kindje naar je toe draaien en eenvoudiger in de auto zetten.

In deze video laat ik zien hoe de isofix met draaischijf werkt:

@kim.firsttimemom Replying to @Alicia_zegwaard zo blij mee en check de toffe hoes van @Ukje – For Happy Families 😍#zwangerschap #moedersvantiktok #zwanger #eerstekindje #autostoel #isofixinstallation #isofixcarseat ♬ Pink Friday Girls – Nicki Minaj

Heb jij een isofix?

 

Lees ook:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *